Πρωθυπουργός Ιράκ: «Γελοίοι» οι ισχυρισμοί ότι στέλνονται μέσω Ιράκ ιρανικά όπλα στη Συρία



Δεκέμβριος 3, 2012.

Ο Ιρακινός πρωθυπουργός, Νούρι αλ Μαλίκι, απέρριψε κατηγορηματικά τις αμερικανικές εικασίες για αποστολή όπλων από το Ιράν στη Συρία και τις χαρακτήρισε ως ‘γελοίες’.


Μιλώντας στην τηλεόραση Αλ Αραμπίγια την Κυριακή, ο Μαλίκι απέρριψε ως γελοία την κερδοσκοπία ότι  Βαγδάτη και η κυβέρνηση της ιρακινής περιφέρειας του Κουρδιστάν εμπλέκονται  στην αποστολή όπλων στη Συρία από το Ιράν μέσω του εναέριου χώρου του Κουρδιστάν.

 Εξάλλου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στα μέσα Νοεμβρίου, ο Μαλίκι απέρριψε πρόταση του Αντιπροέδρου  των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, για την ανάπτυξη των αμερικανικών δυνάμεων στο Βόρειο Ιράκ και συγκεκριμένα στην επαρχία του Κιρκούκ, με στόχο να διαχωρίσει τα στρατεύματα των δύο πλευρών.

Ο Μπάιντεν είχε εκφράσει την ανησυχία του για την πρόσφατη σύγκρουση μεταξύ των δυνάμεων Πεσμέργκα του ιρακινού Κουρδιστάν- τα οποία είναι τοπικά στρατεύματα επιβολής του νόμου στην Κουρδική Περιφέρεια- και είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα θα πρέπει να αναπτυχθούν στην πλούσια σε αποθέματα  πετρελαίου επαρχία Κιρκούκ, σε μια προσπάθεια να αποτραπεί το ξέσπασμα ενός εμφυλίου πολέμου, όπως δήλωσε μια ενημερωμένη πηγή στη Βαγδάτη, σύμφωνα με το πρακτορείο FNA.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr