“Η Ελλάδα γίνεται το Ντουμπάι των Βαλκανίων”



Δεκέμβριος 25, 2012.

Σόφια.

Ειδικοί αξιολόγησαν  την ικανότητα της Ελλάδας να εξάγει ενέργεια από τις δικές της πηγές πρώτων υλών αξίας € 427 δισεκατομμυρίων ευρώ.


Πρόσφατα ανακαλύφθηκαν νέα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου τα οποία βρίσκονται στην Ελλάδα και στην Κύπρο και προσφέρονται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες και για τις δύο χώρες που βρίσκονται σε μια σοβαρή οικονομική κρίση.

Η Αθήνα επιταχύνει την ανάπτυξη της διαδικασίας των καταθέσεων, δήλωσε ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα, Μιχαήλ Σπινέλης. Ιδιαίτερο πολύτιμο πεδίο με φυσικό αέριο βρέθηκε στην Κύπρο και εκτιμάται σε χωρητικότητα 1,7 τρισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Ήδη εργάζονται στο οικόπεδο ‘Αφροδίτη’. Τα πρώτα στοιχεία του φυσικού αερίου είχαν εντοπιστεί στην υφαλοκρηπίδα της Κύπρου το 2011.

Στην Ελλάδα κοιτάσματα πετρελαίου είχαν εντοπιστεί στις αρχές της δεκαετίας του ’70 του περασμένου αιώνα κοντά στο νησί Θάσος. Αλλά οι έρευνες που έγιναν έδειξαν σημαντικά αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Ιόνιο, το Αιγαίο και την Κρήτη.

Στις αρχές Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, εμπειρογνώμονες από την Deutsch Bank δήλωσαν ότι η άντληση πετρελαίου και φυσικού αερίου θα μπορούσε να φέρει 427 δις ευρώ στη χώρα κατά τα επόμενα δέκα χρόνια, γράφει η βουλγαρική Blitz.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr