Σκόπια: Η αντιπολίτευση άρχισε αντίσταση με αποκλεισμό δρόμων



Δεκέμβριος 25, 2012.

Νέα αντίσταση ενάντια στην κυβέρνηση, ανακοίνωσε σήμερα ο αρχηγός του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος –SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι.

Από τις 18:00 έως τις 18:30 ο συνασπισμός (για τις δημοτικές εκλογές που υποστηρίζεται από το SDSM) «Συμμαχία για το Μέλλον» οργανώνει μπλόκα στους κεντρικούς δρόμους των πόλεων.

Στα Σκόπια αποκλείστηκε για μισή ώρα το σταυροδρόμι πριν από το ‘Record’, όπου περισσότερα από 2.000 άτομα σταμάτησαν την κυκλοφορία. Στον αποκλεισμό συμμετείχε όλη η ηγεσία του συνασπισμού του SDSM «Συμμαχία για το Μέλλον».
Αυτή η μορφή διαμαρτυρίας με μαζική υποστήριξη έγινε και στη Στρούμιτσα, ενώ μπλόκα έγιναν ταυτόχρονα και σε άλλες πόλεις.

Στην Οχρίδα απόψε (φωτό)  αποκλείστηκε μία από τις κύριες διασταυρώσεις της πόλης, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τον «Ολοκληρωτισμό και τη δικτατορία».

Ο αντιπρόεδρος του SDSM Γκόρνταν Γκεοργκίεφ, δήλωσε ότι αυτή είναι μία απάντηση της αντιπολίτευσης στην μοιραία χθεσινή μέρα. Σημείωσε ότι η αντίσταση θα περιλαμβάνει όλη τη χώρα και θα συνεχιστεί με διάφορες δραστηριότητες, σε μερικές από τις οποίες ο λαός θα ειδοποιηθεί και σε μερικές θα γίνει χωρίς προειδοποίηση.

Η αντιπολίτευση που χθες εγκατέλειψε  το Κοινοβούλιο, αποφάσισε σήμερα να δρα έξω από το κοινοβούλιο, υποστηρίζοντας κάθε αντίσταση, ανυπακοή, διαμαρτυρίες και αποκλεισμούς.

Η αντίσταση με το μπλοκάρισμα μεγάλων διασταυρώσεων σε όλη τη χώρα θα συνεχιστεί έως την Παρασκευή από τις 6 μέχρι τις 6:30 το απόγευμα, ενώ το Σάββατο θα γίνει μαζική διαμαρτυρία στις 12 το μεσημέρι, στην έδρα του κόμματος VMRO-DPMNE στα Σκόπια, γράφει το σκοπιανό δημοσίευμα του ‘Πλας’.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr