Πράκτορες του Ιράν με πλαστά τουρκικά διαβατήρια



Δεκέμβριος 6, 2012.

Ένα σχέδιο τρόμου εκπονήθηκε από τους Ιρανούς πράκτορες..., γράφει το τούρκικο δημοσίευμα και συνεχίζει:


Στη Λιβύη έξι Ιρανοί πράκτορες άλλαξαν τις φωτογραφίες σε τουρκικά διαβατήρια. Συγκεκριμένα  σε διαβατήρια  δύο  ανδρών έγινε αλλαγή σε  νέα διαβατήρια αντικαθιστώντας τα  γυναικεία πρόσωπα.

Αυτό φέρεται να έγινε από πράκτορες της Λιβύης...

Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet  έξι πολίτες του Ιράν  συνελήφθησαν  και όπως  διαπιστώθηκε  είχαν τουρκικά διαβατήρια.

Μετά τη σύλληψή τους εξελίχθηκε μια ενδιαφέρουσα διαδικασία. Στην ταυτοποίηση των στοιχείων των δύο ανδρών ανακαλύφθηκε  ότι τα διαβατήρια τα οποία είχαν, ανήκαν σε γυναικεία ονόματα υπηκόων της Τουρκίας.

Εστάλη ερώτηση προς την Πρεσβεία του Ιράν ώστε να επιβεβαιωθούν  οι εκτιμήσεις των Λιβυκών αρχών.

Συγχρόνως στην τουρκική πρεσβεία, εστάλη  ένα μήνυμα από το Υπουργείο Εξωτερικών, το οποίο χαρακτηρίστηκε ως «έκτακτης ανάγκης»  και το οποίο ήταν κωδικοποιημένο  (αλλά δεν έγινε γνωστό).

Την όλη εξέλιξη την έχουν αναλάβει τόσο η τουρκική Mit όσο και οι Λιβυκές μυστικές υπηρεσίες, προκειμένου να διαλευκάνουν  την υπόθεση των έξι  Ιρανών πρακτόρων που είχαν τουρκικά διαβατήρια, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr