Τσερβένκοφσκι: Σπίτι μας θα είναι οι δρόμοι, τα πάρκα, οι πλατείες...



Δεκέμβριος 29, 2012.

Σκόπια.

Η αντιπολίτευση το 2013 θα παραμείνει στο δρόμο.

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε σήμερα ο πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος- SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μπροστά στα γραφεία του κόμματος του Γκρούεφσκι, προς τους 12 χιλιάδες υποστηρικτές – σύμφωνα με εκτιμήσεις του κόμματός του- που ήρθαν στο κάλεσμα διαμαρτυρίας.


Ο Τσερβένκοφσκι μιλώντας με ‘ντουντούκα’ είπε ότι το νέο έτος το θάρρος θα νικήσει το φόβο και η δύναμη του λαού θα νικήσει τη δικτατορία.

Ο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε το κόμμα του Γκρούεφσκι ότι επί επτά χρόνια καταπατεί το Σύνταγμα και τη δημοκρατία, συγκεντρώνοντας την εξουσία στα χέρια ενός ανθρώπου.

Είπε ότι όλες οι επιχειρήσεις προσλαμβάνουν ανθρώπους που είναι προσκείμενοι στην κυβέρνηση και κάθε εργαζόμενος υποχρεούται να έχει βιβλιάριο του κόμματος για να προσληφθεί.

«Η κυβέρνηση ξοδεύει και δανείζεται παράλογα, και όταν είχα το θάρρος να ρωτήσω πως ξοδεύουν τα χρήματα του προϋπολογισμού, εστάλησαν μηνύματα και χτύπησαν βουλευτές και έδιωξαν τους δημοσιογράφους από το Κοινοβούλιο», είπε ο Τσερβένκοφσκι.

Οι οπαδοί της αντιπολίτευσης φώναζαν: Γκρούεφσκι φύγε!, Κλέφτες, και Αντίσταση.
Η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική και μετά από μία ώρα οι διαδηλωτές διασκορπίστηκαν, σημειώνει σε άρθρο της η σκοπιανή  Άλφα ΤΒ.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr