86 χιλιάδες Σκοπιανοί απέκτησαν βουλγαρική υπηκοότητα



Ιανουάριος 9, 2013.

«Η βουλγαρική υπηκοότητα έχει μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι στιγμής στα Σκόπια. Υπάρχουν συνολικά 86 χιλιάδες άνθρωποι που έχουν αποκτήσει βουλγαρικά διαβατήρια, οι οποίοι αποτελούν  το 10 τοις εκατό του συνόλου του σλαβικού πληθυσμού.


 Το ενδιαφέρον αυτό συνεχίζεται ακόμη και τώρα, που οι πολίτες των Σκοπίων είναι σε θέση να ταξιδεύσουν στη Δύση χωρίς να χρειάζεται να αποκτήσουν βουλγαρικά διαβατήρια, αφού πριν από δύο χρόνια η Ευρωπαϊκή Ένωση ήρε την υποχρέωση θεώρησης για τα Σκόπια. Εντούτοις το ενδιαφέρον  για απόκτηση βουλγαρικού διαβατηρίου συνεχίζεται», δήλωσε προς την εφημερίδα της Βουλγαρίας ‘Στάνταρτ’ ο Μπότζινταρ Ντιμίτροφ.

Σημειώνεται ότι οι κρατικοί υπάλληλοι στα Σκόπια προσπαθούν να σταματήσουν αυτή τη διαδικασία, η οποία θα μπορούσε να γελοιοποιήσει το κράτος τους, γιατί ένα έθνος που έχει σλαβική προέλευση θα κατέχει βουλγαρική υπηκοότητα, γράφει το δημοσίευμα.

«Η κυβέρνηση τους, πήρε κατασταλτικά μέτρα και δεν ξέρουν που να βασιστούν. Δεν είναι δυνατόν να αποτρέψουν σε έναν πολίτη να αποκτήσει αυτό που θέλει», δήλωσε ο Ντιμίτροφ.

Οι βουλγαρικές αρχές αντέδρασαν όταν συνελήφθησαν αρκετά άτομα από την αστυνομία των Σκοπίων με την κατηγορία ότι μεσολάβησαν για την έκδοση βουλγαρικής υπηκοότητας, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr