«Αποφασισμένος ο Σαμαράς για την ΑΟΖ»




Ιανουάριος 13, 2013.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς  σε συνέντευξή του στην Αθήνα, που δημοσιεύθηκε στην εβδομαδιαία εφημερίδα ‘Το Βήμα’, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις,  υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη για τα όρια της υφαλοκρηπίδας και την αποκλειστική οικονομική ζώνη στο Αιγαίο.


 Σε ερώτηση του ‘Βήματος’ αν είναι  διατεθειμένος να προβεί τον καθορισμό της υφαλοκρηπίδας και των εξωτερικών ορίων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών, ο Σαμαράς τόνισε ότι πρέπει να γίνουν με μεθοδικότητα και προγραμματισμένα.

Σε ερώτηση, επίσης,  για πιθανές αντιδράσεις από πλευράς της Τουρκίας,  ο Σαμαράς είπε ότι θα επιδιώξει  μια αξιόπιστη και φιλική συνεργασία με τη γειτονική χώρα.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι  ενάντια σε μονομερείς ενέργειες τις οποίες δεν υπερασπίζονται.

Ο Φίλιπ Γκόρντον – βοηθός υφυπουργός αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές και ευρασιατικές υποθέσεις-  πριν από λίγο καιρό, είχε δηλώσει ότι είναι σημαντικό να αποφεύγονται οι λήψεις μονομερών μέτρων και ότι η Ελλάδα πρέπει να έχει πλήρη συνεργασία για  το θέμα αυτό με τους γείτονές της, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, αναφέρει το  τούρκικο δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr