Σκόπια: Ο Τσερβένκοφσκι δεν επιστρέφει στο Κοινοβούλιο



Ιανουάριος 13, 2013.

 Πόλεμο κατά της κυβέρνησης του Νίκολα Γκρούεφσκι κήρυξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δηλώνοντας στις χιλιάδες των οπαδών του κόμματος του, της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης, ότι δεν επιστρέφει στο Κοινοβούλιο.

Η απάντηση αυτή απευθύνονταν τόσο στην αμερικανική πρεσβεία, όσο και στην ΕΕ που με εκκλήσεις τους, πιέζουν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να επιστρέψει στα βουλευτικά έδρανα.

«Υπερασπιστές της ελευθερίας και της δημοκρατίας αυτή είναι μία μεγάλη ημέρα. Είστε μαχητές για την πρόοδο και την ευημερία της χώρας. Όπως βλέπετε είμαστε πολλοί. Και κάθε μέρα θα γινόμαστε περισσότεροι. Κάθε μέρα που περνά διαπιστώνουμε ότι είμαστε στο σωστό δρόμο, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτός είναι ο σωστός δρόμος» είπε ο αρχηγός του SDSM, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ενώπιον χιλιάδων λαού των αντιπολιτευόμενων κομμάτων στο κέντρο των Σκοπίων.

Ο Τσερβένκοφσκι κατηγόρησε την κυβέρνηση του Γκρούεφσκι και ζήτησε νέες βουλευτικές εκλογές.

«Ανάψτε τη φωτιά της ελευθερίας, Φωτιά κατά της τυραννίας, της βίας, του εγκλήματος και της αδικίας. Επί επτά χρόνια αυτό το έθνος υποφέρει και είναι σιωπηλό. Η 24η Δεκεμβρίου είναι η ημέρα που στην ιστορία μας θα μείνει ως η ημέρα που άρχισε η αντίσταση στη χώρα μας», είπε ο αρχηγός του SDSM.

Αναφερόμενος στα μέσα ενημέρωσης τόσο για την τηλεόραση του SITEL TV, όσο και την κρατική τηλεόραση, τα χαρακτήρισε ως πλυντήρια εγκεφάλου που γεμίζουν με ψέματα το λαό από τον οποίον αντλούν χρήματα για να διατηρηθούν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr