Πρόεδρος Σερβίας : Η Εκκλησία του Μαυροβουνίου δεν έχει τα (εθνικιστικά) προβλήματα των Σκοπίων



Ιανουάριος 18, 2013.

Ο πρόεδρος της Σερβίας, ο οποίος επισκέπτεται, σήμερα,  το Μαυροβούνιο, ανέφερε ότι η διαφορά μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και  της μη αναγνωρισμένης κανονικώς, Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, βρίσκεται σε αντίθεση με το παράδειγμα των Σκοπίων.


 Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς, είπε ότι η διαφορά μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και την μη κανονικώς αναγνωρισμένης εκκλησίας του Μαυροβουνίου, δεν επιβαρύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σε αντίθεση με την κατάσταση  των Σκοπίων, όπου, για το ζήτημα αυτό,  υπάρχει επιβάρυνση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ένα θέμα για το οποίο εκδήλωσε τη μεσολάβησή του.

 Η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία  έχει ένα πρόβλημα με τις δύο εκκλησίες, των Σκοπίων και αυτής της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου.

Οι σχέσεις αυτές επηρεάζουν   το κράτος της Σερβίας, αλλά το Μαυροβούνιο,  δεν έχει τα προβλήματα των Σκοπίων, είπε ο Νίκολιτς μετά τη συνάντησή του στην Ποντγκόριτσα με τον ομόλογό του  Φίλιπ Βουγιάνοβιτς.

Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο  Μαυροβούνιος Βουγιάνοβιτς,  δήλωσε ότι η χώρα του  ζει σε μια κατάσταση, στην οποία το κράτος και η εκκλησία αποτελούν ξεχωριστές δομές, επανέλαβε, επίσης,  την άποψη ότι  το θέμα της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου θα επιλυθεί με  αυτά που επιτάσσει το Σύνταγμα του Μαυροβουνίου.



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr