«Ένωση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου» με δημοψήφισμα ζητά το Κούκεζι



Ιανουάριος 8, 2013.

Η Συμμαχία Κούκεζι - Kuq e Zi, ανακοίνωσε ότι έχει καταθέσει σήμερα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της Αλβανίας, αίτημα δημοψηφίσματος για την ένωση Αλβανίας- Κοσσυφοπεδίου, μια πρωτοβουλία που είχε δημοσιοποιήσει στις 28 Νοεμβρίου στο Μορίνε.


Ο πρόεδρος της Συμμαχίας, Κρέσνιχ Σπαχίου δήλωσε ότι τα δύο αλβανικά κράτη θα πρέπει να ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως Αλβανική Ομοσπονδία δύο οντοτήτων, απορρίπτοντας τα σύνορα μεταξύ τους,  ωστόσο δεν θα αλλαχθούν, γράφουν τα μαζικά μέσα ενημέρωσης των Τιράνων.

«Η Αλβανική Ομοσπονδία δύο οντοτήτων, δημιουργεί ευκαιρία για τους Αλβανούς να ενταχθούν στην ΕΕ ως αλβανική ομοσπονδία. Η ένωση αυτή πρέπει να γίνει πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Είναι μία υποχρέωση της αλβανικής πολιτικής τάξης που πρέπει να αποδείξει ότι δεν όμηρος των αντι-αλβανικών χωρών», είπε ο Σπαχίου.

Οι εκπρόσωποι της Συμμαχίας Κούκεζι έχουν υποβάλει επίσημα το αίτημα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή το οποίο έχει πρωτοκολληθεί και θα αρχίσουν τη συλλογή 50 χιλιάδων υπογραφών που απαιτούνται για τη διαδικασία αυτή.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr