Ιράν: Κρεμάστηκαν δύο άνδρες για κλοπή τσάντας



Ιανουάριος 20, 2013.

Ντουμπάι (Reuters).

Οι αρχές του Ιράν απαγχόνισαν δύο άνδρες την Κυριακή, εξαιτίας μιας επίθεσης, η οποία καταγράφηκε σε βίντεο και δημοσιεύθηκε στο YouTube, όπως γράφει  σήμερα το πρακτορείο Maan.

Πρόκειται για ένα βίντεο 37 δευτερολέπτων που ανέβηκε στο YouTube το Δεκέμβριο και στη συνέχεια εμφανίστηκε στην ιρανική τηλεόραση, όπου εμφανίζονται τέσσερις μασκοφόροι άνδρες να πλησιάζουν το θύμα  που ήταν επάνω σε μοτοσυκλέτα. 

Στη συνέχεια δύο από αυτούς, επιτέθηκαν και του άρπαξαν  μία τσάντα και το σακάκι του. Ένας από τους δράστες φαίνεται να κρατά μαχαίρι ή χατζάρα.
Η επίθεση προκάλεσε τη δημόσια κατακραυγή και οι αξιωματούχοι δεσμεύθηκαν να τιμωρηθούν οι δράστες της κλοπής.

Ο Αλιρέζα Μαφίχα και ο Μοχάμαντ αλί Σορούνι, απαγχονίστηκαν νωρίς την Κυριακή – 20 Ιανουαρίου 2013- στην ιρανική πρωτεύουσα, Τεχεράνη, σύμφωνα με το προαναφερόμενο πρακτορείο που επικαλείται το ISNA.

Η ποινή τους που έγινε σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο περί κλοπής και  είχε εκδοθεί  στα τέλη Δεκεμβρίου.

«Το θέμα της ασφάλειας για τους ανθρώπους μας είναι πιο σημαντικό ακόμη και από το καθημερινό ψωμί μας», δήλωσε ο Σαντέκ Λαριτζνί, επικεφαλής του δικαστικού σώματος του Ιράν, τον Δεκέμβριο.

Στο Ιράν καταγράφονται οι υψηλότερες στον κόσμο εκτελέσεις κατόπιν δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την Ομάδα για τα ανθρώπινα δικαιώματα της Διεθνούς Αμνηστίας, η οποία ζήτησε από την Ισλαμική  Δημοκρατία να μετατρέψει τις θανατικές ποινές, αναφέρει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr