Παρέλυσε η Ελλάδα από την 24ωρη γενική απεργία



Φεβρουάριος 20, 2013.

Τουρκικό δημοσίευμα.

Με την 24ωρη γενική απεργία, την 20η Φεβρουαρίου 2013,  παρέλυσε η ζωή στην Ελλάδα, ενώ στην Αθήνα οι διαδηλωτές συγκρούσθηκαν με την αστυνομία.



Η γενική απεργία  διοργανώθηκε από συνδικαλιστικούς οργανισμούς του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα στην οποία οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης, την ανεργία, τη εξαθλίωση και τη μείωση των κοινωνικών 
παροχών.



Η ομοσπονδία των δημοσίων υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ) και η συνομοσπονδία συνδικάτων (ΓΣΣΕ) ήταν οι κύριοι διοργανωτές της απεργίας που άρχισε το πρωί, ενώ στην Αθήνα λειτουργούσαν το μετρό και τα αστικά λεωφορεία μόνο για μερικές ώρες και προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις.


Διαμαρτυρίες εκτός από την ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ έγιναν και από την αγωνιστική οργάνωση εργαζομένων (ΠΑΜΕ) και γέμισαν από τους διαδηλωτές οι πλατείες του πεδίου του Άρεως, της Ομονοίας και του Συντάγματος,  ενώ υπολογίζονται ότι τουλάχιστον 80 χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε αυτές.

 --

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr