«Οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Συρία θα συνεχισθούν»




 Πρώην επικεφαλής  ισραηλινών στρατιωτικών πληροφοριών: « Το Ισραήλ παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τη Συρία και αν εντοπίσει μεταφορά όπλων στο Λίβανο θα επιτεθεί»

Φεβρουάριος 10, 2013.

Ο πρώην επικεφαλής των  μυστικών στρατιωτικών πληροφοριών του Ισραήλ, Αμός Γιαλντίν, σε συνέντευξή του  στην αμερικανική εφημερίδα Washington Post ανέφερε ότι  οι επιθέσεις της ισραηλινής αεροπορίας θα συνεχισθούν στη Συρία σε περιπτώσεις μεταφοράς τεσσάρων τύπων στρατιωτικών προϊόντων.


Αυτά είναι: βαλλιστικοί πύραυλοι, αντιαεροπορικά πυροβόλα,  πύραυλοι εδάφους-θαλάσσης καθώς και χημικά όπλα.

Ο Γιαλντίν ήταν κατηγορηματικός: «Κάθε φορά, που οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, αποκτούν αξιόπιστες πληροφορίες θα γίνεται επέμβαση».

Ο Γιαλντίν θα δηλώσει ακόμη ότι  η πιθανότητα τέτοιων σεναρίων είναι αυξημένη καθώς αποδυναμώνεται το καθεστώς Άσαντ.

«Ο στρατός της Συρίας γίνεται ολοένα και πιο αδύναμος, η Χεμπολάχ  απομονώνεται συνεχώς, χάνει την προστασία της Συρία και έτσι, η πιθανότητα της συνέχισης των επεμβάσεων βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα».

Ο πρώην επικεφαλής των πληροφοριών του στρατού δήλωσε ωστόσο ότι κάθε φορά που αποφασίζεται επίθεση στη Συρία δεν γίνεται μια τέτοια απόφαση αυτόματα, αφού λαμβάνονται υπόψη όλοι οι κίνδυνοι για μια ευρεία έναρξη ενός πολέμου, συμπεριλαμβανομένης και της πιθανής διεθνούς αντίδρασης.

Τόνισε, ότι οι επιθέσεις αυτές εντάσσονται στα μέτρα της εθνικής ασφάλειας του Ισραήλ.

Ο  Ελίας Χάννα, απόστρατος του λιβανικού στρατού, ο οποίος διδάσκει στο Πανεπιστήμιο της Βηρυτού, δήλωσε ότι το Ισραήλ προσπαθεί να δημιουργήσει ατμόσφαιρα εκφοβισμού και αποτροπής, γράφει το δημοσίευμα στη ρωσική.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr