Αλβανία: Συνάντηση αντιπροσωπείας Σλαβικής μειονότητας με Πρέσβειρα Τσεχίας



Φεβρουάριος 27, 2013.

Κορυτσά.

Αντιπροσωπεία του κόμματος των Σλάβων της Αλβανίας που έχει την ονομασία «Μακεντόνσκα Αλιάνσα» για την ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση,  με τον πρόεδρο Έντμοντ Τεμέλκο, συναντήθηκε με την Πρέσβειρα της Τσεχικής Δημοκρατίας στην Αλβανία  Μπρονισλάβα Τομάσοβα.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες στην Κορυτσά, συζητήθηκαν διάφορα θέματα που απασχολούν τη μειονότητα των Σλάβων των Σκοπίων  στην Αλβανία, όπως η εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα, η απογραφή που διενεργήθηκε πέρυσι της οποίας τα αποτελέσματα δεν αναγνωρίζονται και από άλλες μειονότητες της Αλβανίας, η άνοδος του εθνικισμού στην Αλβανία και η πίεση που υπόκεινται οι Σλάβοι στη χώρα, καθώς και μία σειρά άλλων προβλημάτων τα οποία ανέπτυξε η αντιπροσωπεία.

Οι εκπρόσωποι της σλαβικής μειονότητας ευχαρίστησαν την Πρέσβειρα για την απόφαση της Τσεχικής κυβέρνησης να αναγνωρίσει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα, δηλώνοντας ότι αυτό έχει απήχηση σε όλους τους σλαβικούς πληθυσμούς, ανεξάρτητα σε ποιον τόπο ζουν.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr