Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα επισκεφθεί το Ισραήλ το Μάρτιο



Φεβρουάριος 6, 2013.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, σχεδιάζει να επισκεφθεί το Ισραήλ την άνοιξη σύμφωνα με δημοσίευμα του Ρόιτερς που αναφέρεται στο Λευκό Οίκο.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου και ο Μπαράκ Ομπάμα συζήτησαν τις λεπτομέρειες της επίσκεψης σε τηλεφωνική συνομιλία, έξι ημέρες μετά από τις εκλογές του Ισραήλ.

Περιοδεία στη Μέση Ανατολή

Η επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου έχει προγραμματισθεί για τις 20 Μαρτίου.
Το ‘Κανάλι 10’ του Ισραήλ ανέφερε ότι πριν από το Ισραήλ, ο Ομπάμα θα επισκεφθεί τη Σαουδική Αραβία, την Τουρκία, την Αίγυπτο και την Ιορδανία.

Σύμφωνα με το ισραηλινό κανάλι ο Ομπάμα κατά την διάρκεια της επίσκεψής του θα ζητήσει την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Αναμένεται, επίσης, ο Ομπάμα να μεταβεί στη Ραμάλα, ως προσκεκλημένος της Παλαιστινιακής Αρχής.

Στο μεταξύ, αναμένεται ότι ο νέος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο Ισραήλ από τη νέα θέση του, την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την JP.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr