Σκόπια: Παράταση στην προθεσμία για συμμετοχή στις τοπικές εκλογές



Φεβρουάριος 26, 2013.

Το Κοινοβούλιο των Σκοπίων ενέκρινε την Τρίτη το απόγευμα, μετά από μία διαδικασία έκτακτης ανάγκης, να περάσει νομοθεσία που θεωρήθηκε απαραίτητη και η οποία προβλέπει πρόσθετο χρόνο για την υποβολή των καταλόγων των υποψηφίων για συμβούλους και δημάρχους των τοπικών εκλογών  μέχρι την 3η Μαρτίου (ημέρα Κυριακή).


Το νομοσχέδιο για την τροποποίηση του εκλογικού κώδικα κέρδισε την υποστήριξη και  των 68 μελών που ήταν παρόντα στην 56η συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης της Βουλής χωρία αποχή ή κατά.

Η τροποποίηση αυτή δίνει την ευκαιρία στην ηγεσία του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος-SDSM,  να συμμετάσχει στις τοπικές εκλογές που έχουν προγραμματισθεί για τις 24 Μαρτίου 2013, δεδομένου ότι αρνήθηκε κατά την προηγούμενη περίοδο να υποβάλλει καταλόγους στην προθεσμία που έληξε στις 17 Φεβρουαρίου.

Το SDSM αρχικά ανακοίνωσε ότι δεν θα δεχθεί την τελευταία προσφορά της κυβερνητικής πλειοψηφίας να συμμετάσχει στις εκλογές, αλλά απόψε θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος,  η οποία θα τοποθετηθεί στο νέο δεδομένο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr