Ο βουλγαρικός λαός έριξε την κυβέρνηση



Φεβρουάριος 20, 2013.

Σόφια.

Η δήλωση του πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι θα παραιτηθεί αποτέλεσε την κορυφαία είδηση στη βαλκανική ειδησεογραφία.


«Δεν θέλω να έχω μία κυβέρνηση όπου η αστυνομία χτυπά το λαό», δήλωσε ο Μπορίσοφ. Μετά από δέκα ημέρες διαδηλώσεων σε ολόκληρη τη χώρα, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε την παραίτηση της κυβέρνησής του, ανέφερε το σερβικό πρακτορείο beta. Και τα άλλα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι λόγω αξιοπρέπειας και τιμής ο Μπορίσοφ παραιτήθηκε.

Στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται ότι οι υψηλές τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας έριξαν την κυβέρνηση της Βουλγαρίας, εν μέσω ταραχών και διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα.

«Οι διαμαρτυρίες έριξαν τη βουλγαρική κυβέρνηση» είναι ο κύριος τίτλος της ‘Βέτσερ’.
«Οι διαδηλώσεις ανέτρεψαν την κυβέρνηση της Βουλγαρίας» είναι ο τίτλος της σλοβενικής ηλεκτρονικής έκδοσης ’24 ur’.

Η εφημερίδα «Dnevni Avaz» της Βοσνίας παρουσιάζει τη δήλωση του Μπορίσοφ: «Δεν θέλω μια κυβέρνηση στην οποία η αστυνομία χτυπά το λαό».

Η Ραδιοτηλεόραση του Μαυροβουνίου θα σχολιάσει ότι οι μαζικές διαμαρτυρίες έριξαν την κυβέρνηση Μπορίσοφ.

Η «Financial  Times»  θα επισημάνει ότι οι τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος έριξαν την κυβέρνηση του Μπορίσοφ. «Οι διαμαρτυρίες στη Βουλγαρία είναι οι ισχυρότερες από την πτώση του κομμουνιστικού συστήματος μέχρι σήμερα, ο αριθμός των διαδηλωτών έφτασε στη Σόφια σε χιλιάδες. 
Η Βουλγαρία σε αντίθεση με τις γειτονικές χώρες, Ελλάδα, Σερβία και Ρουμανία, παραμένει χωρίς έξωθεν βοήθεια στην κρίση, ωστόσο είναι η πιο φτωχή χώρα στην Ευρώπη. Ο πρωθυπουργός ανήγγειλε μείωση στις τιμές του ρεύματος από την 1η Μαρτίου κατά 8 τοις εκατό», σημειώνει η διεθνής οικονομική εφημερίδα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr