Συνάντηση Ερντογάν- Ίβανοφ στη Βιέννη



Φεβρουάριος 27, 2013.
Στο περιθώριο του 5ου Παγκόσμιου Φόρουμ  της Συμμαχίας των Πολιτισμών που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Γκεόργκι Ίβανοφ, συναντήθηκε με τον Τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι πολύ καλές σχέσεις και η παραδοσιακή φιλία που συνδέουν τις δύο χώρες.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ΜΙΑ, ο Ίβανοφ ενημέρωσε τον Τούρκο πρωθυπουργό για τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρω-ατλαντική ενσωμάτωση των Σκοπίων, τις προκλήσεις και τα εμπόδια που αντιμετωπίζει η χώρα του στον τομέα αυτόν.

Οι δύο συνομιλητές – σύμφωνα με το δημοσίευμα- αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για την κατάσταση στα Βαλκάνια, καθώς και θέματα εξωτερικής πολιτικής ενδιαφέροντος των δύο χωρών.

Ο Ίβανοφ συναντήθηκε σήμερα στη Βιέννη,  με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν που ήταν ο εισηγητής του Φόρουμ καθώς και με τον αυστριακό πρόεδρο Χάιντς  Φίσερ, τον γενικό γραμματέα του ΟΑΣΕ, Λαμπέρτο Τζανιέρ και τον αναπληρωτή γενικό διευθυντή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τη Βιομηχανική Ανάπτυξη, Τάιζο Νισικάβα.


--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr