«Δημοτικές εκλογές χωρίς αντιπολίτευση δεν είναι δημοκρατικές εκλογές»



Φεβρουάριος 24, 2013.

Σκόπια.

Σε συνέντευξή, στο ‘Ράδιο Ελεύθερη Ευρώπη’,  o Ραλφ Μπρέθ,  ο επικεφαλής της αποστολής του ΟΑΣΕ στα Σκόπια, τόνισε ότι οι δημοτικές εκλογές που προγραμματίζονται χωρίς τη συμμετοχή της αντιπολίτευσης δεν μπορεί να θεωρούνται δημοκρατικές.


Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν έχει σημασία τόσο η καλή θέληση για την οργάνωση των εκλογών γιατί αν τελικά υπάρξει μποϊκοτάζ η επιλογή των πολιτών θα είναι περιορισμένη και αμφίβολη η προεκλογική διαδικασία.

«Δεν μπορώ να φαντασθώ τη Δημοκρατία, χωρίς ενεργή αντιπολίτευση, χωρίς αντιπροσώπους της σε τοπικό και εθνικό επίπεδο. Αυτό έχει αρνητικές επιπτώσεις και θα επηρεάσει την εικόνα του κράτους ως μία λειτουργική δημοκρατία», δήλωσε ο Ralf Breth.

Πρόσθεσε ακόμη ότι «οι πολιτικοί παράγοντες πρέπει να δείχνουν ωριμότητα, να σκέφτονται τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις των αποφάσεων τους και δεν πρέπει να ελπίζουν σε βραχυπρόθεσμα οφέλη, γιατί μπορεί να κερδίσουν προσωρινά αλλά η χώρα στο σύνολό της θα υποστεί μακροπρόθεσμα  μεγάλη απώλεια», είπε ο πρέσβης του ΟΑΣΕ στα Σκόπια.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr