Οι Τούρκοι βομβάρδισαν κρησφύγετα του PKK στο βόρειο Ιράκ


 Η επιχείρηση κράτησε δύο ώρες και ξεκίνησε στις 11 το βράδυ της Τετάρτης

Φεβρουάριος 21, 2013.

Τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν εναέρια επίθεση κατά κρησφύγετων μαχητών της οργάνωσης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος στην οροσειρά του Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, το βράδυ της Τετάρτης.


Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τουρκικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα είχαν εντοπίσει αντάρτες του PKK, οι οποίοι επέστρεψαν σε κρησφύγετα τα οποία είχαν βομβαρδιστεί από τουρκικά μαχητικά.

Δόθηκε εντολή  στην τουρκική πολεμική αεροπορία να προβεί σε επιδρομή και από την αεροπορική βάση του Ντιγιαρμπακίρ απογειώθηκαν οκτώ μαχητικά αεροσκάφη με σκοπό να βομβαρδίσουν 12 διαφορετικούς στόχους- κρησφύγετα του PKK.

Η επιχείρηση κράτησε δύο ώρες, ωστόσο, δεν υπήρξε από την τουρκική πλευρά καμία επίσημη αναφορά για την επιδρομή, η οποία αναφέρεται μόνο από δικτυακό τόπο που βρίσκεται  ιδεολογικά πλησίον του PKK.

Σε μια παρόμοια επιχείρηση η τουρκική πολεμική αεροπορία,  πραγματοποίησε βομβαρδισμούς  στην περιοχή Çukurca στο Χακκάρι, εναντίον μία ομάδας μαχητών του PKK στο βόρειο Ιράκ. Η επίθεση ξεκίνησε στις ένδεκα το βράδυ την Τετάρτη και κράτησε μισή ώρα.

 «To PKK,μάχεται για αυτονομία στην κυρίως κουρδική νοτιοανατολική Τουρκία και ιδρύθηκε  βάσει της μαρξιστικής ιδεολογίας. Η σύγκρουση έχει στοιχίσει δεκάδες χιλιάδες ζωές. Η οργάνωση είναι χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις Ηνωμένες Πολιτείες, η οποία έχει προμηθεύσει τα  Μη Επανδρωμένα Αεροσκάφη για να βοηθήσουν την Τουρκία», σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα του Ντουνιά Μπουλτενί.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr