Επέστρεψαν 176 Βούλγαροι στρατιώτες από το Αφγανιστάν



Μάρτιος 18, 2013.

Σόφια.

176 στρατιώτες επέστρεψαν στη Βουλγαρία από το σύνολο των περίπου 400 στρατιωτών που βρίσκονταν στο Αφγανιστάν, αφού ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη συμμετοχή τους στη λειτουργία των διεθνών δυνάμεων για τη διατήρηση της ασφάλειας στο Αφγανιστάν. Αυτό ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Άμυνας.


Οι Βούλγαροι στρατιώτες εκτελούσαν αποστολές στο αεροδρόμιο του Κανταχάρ στα πλαίσια του 13ου Συντάγματος και σε στρατόπεδα στην Καμπούλ. Το περίπου 60 τοις εκατό των στρατιωτών είχε εμπειρία στο περιβάλλον του Αφγανιστάν, αφού είχε πραγματοποιήσει δύο ή τρεις αποστολές στην χώρα αυτήν. Στις στρατιωτικές βουλγαρικές δυνάμεις συμμετείχαν και 13 γυναίκες.

Ο υπουργός Άμυνας Τοντόρ Ταγκάρεφ κατά την υποδοχή των στρατιωτών δήλωσε ότι «Αυτοί οι άνδρες και οι γυναίκες αξίζουν το σεβασμό και την εκτίμηση ολόκληρου του βουλγαρικού έθνους».

Πρόσθεσε ακόμη ότι θα τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα παραμονής των βουλγαρικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, όπως συμφωνήθηκε με τους Συμμάχους.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr