“Το Κοσσυφοπέδιο θα αναγνωριστεί από πέντε χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης”



www. echedoros-a.gr

Μάρτιος 18, 2013.

Τίρανα.

Ο υπουργός του Κοσόβου, Ενβέρ Χοτζάι, δήλωσε την Παρασκευή στα Τίρανα, κατά της διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Αλβανό ομόλογό του, Έντμοντ Παναρίτι ότι «το Κοσσυφοπέδιο θα αναγνωρισθεί  από πέντε κράτη μέλη της ΕΕ», διευκρίνισε ότι η δήλωσή του αυτή βασίζεται σε πληροφορίες και επαφές που ανταλλάσσονται με αρχηγούς της διπλωματίας των χωρών αυτών τους τελευταίους μήνες. 

Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι μία χώρα μέλος της ΕΕ, θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Ο Χοτζάι είπε ότι «είναι πολύ σημαντική η αναγνώριση από τα πέντε κράτη – μέλη της ΕΕ που έρχεται ως αποτέλεσμα του διαλόγου Σερβίας- Κοσσυφοπεδίου, καθώς η Σερβία έχει αναγνωρίσει de facto και de Juro τα σύνορα ή τα τελωνεία με το Κοσσυφοπέδιο».

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε χώρες που δεν ακόμη αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου είναι η Ελλάδα, η Ισπανία, η Κύπρος, η Ρουμανία και τη Σλοβακία.

--

ΑΤΑ


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr