Γαλλική φρεγάτα αγκυροβόλησε στο Δυρράχιο



Μάρτιος 5, 2013.

Αγκυροβόλησε σήμερα στο λιμάνι του Δυρραχίου η γαλλική φρεγάτα «AMS Jean de Vienne», η οποία κατέπλευσε στο πλαίσιο της διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας, Αλβανίας- Γαλλίας 2013.


Ο σκοπός της επίσκεψη είναι ο σχεδιασμός άσκησης της γαλλικής φρεγάτας με  το αλβανικό πολεμικό πλοίο “Iliria” P-131 και  με άλλες ναυτικές δυνάμεις, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των αλβανικών Ενόπλων Δυνάμεων, υποστράτηγος Jamal Gjunkshi, έχει προσκληθεί από τον Γάλλο πλοίαρχο της φρεγάτας,  Pierre Yves Grente, να επισκεφθεί το μεσημέρι το γαλλικό πολεμικό πλοίο.
Η άσκηση που εντάσσεται στα πλαίσια της διαλειτουργικότητας του ΝΑΤΟ, θα περατωθεί στις 7 Μαρτίου 2013.

Η φρεγάτα «AMS Jean de Vienne» είναι το τρίτο πολεμικό σκάφος της Γαλλίας που πραγματοποιεί επίσκεψη στο αλβανικό λιμάνι κατά τα τελευταία τρία χρόνια.

Η παραμονή του γαλλικού σκάφους στο Δυρράχιο θα πλαισιωθεί με αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις , σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr