Κοσσυφοπέδιο: Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν την ακεραιότητα του



Απρίλιος 3, 2013.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος και την ακεραιότητά του, δήλωσε η Αμερικανίδα εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Βικτόρια Νούλαντ, σε συνέντευξη Τύπου χθες στην Ουάσιγκτον.


«Όπως γνωρίζετε, έχουμε αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητο κράτος, αναγνωρίζουμε την ακεραιότητά του, συμπεριλαμβανομένου του βορρά», δήλωσε η Victoria Nuland και πρόσθεσε ότι «είναι σαφές ότι στη δικαιοδοσία του Κοσσυφοπεδίου είναι για τη δημιουργία ενός είδους αυτονομίας, όπως αυτής που ζητούν οι Σέρβοι στο βορρά».

Συμπλήρωσε, επιπλέον, ότι για τα ζητήματα αυτά εργάζεται η κ. Κάθριν Άστον , συμπεριλαμβανομένου και του ζητήματος των παράλληλων δομών».

Η Νούλαντ τόνισε ότι οι ΗΠΑ επιθυμούν να δουν μια ειρηνική λύση στα ζητήματα αυτά ώστε η Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο να προχωρήσουν στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό, αναφέρει το δημοσίευμα του Κοσόβου.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr