Τζον Κέρι: Ο Νετανιάχου δεν έχει επιβεβαιώσει χρήση χημικών στη Συρία





Απρίλιος 23, 2013.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει  δηλώσεις  του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, ταξίαρχου Ιτάι Μπρουν, ότι το συριακό καθεστώς έκανε χρήση χημικών όπλων κατά των Σύρων ανταρτών και των αμάχων.


«Μίλησα με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου σήμερα το πρωί, αλλά δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει κατά τη συνομιλία μας το γεγονός αυτό» είπε ο Κέρι στους δημοσιογράφους κατά τη διάσκεψη του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Νωρίτερα, την Τρίτη, ο επικεφαλής της έρευνας και ανάλυσης των μυστικών πληροφοριών του ισραηλινού στρατού, Ιτάι Μπρούν, έκανε μια δήλωση ότι ο Μπασάρ αλ Άσαντ είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον των ανταρτών στις 19 Μαρτίου.

Μιλώντας σε συνέδριο για την ασφάλεια στο Τελ Αβίβ, ο Μπρουν, δήλωσε ότι με βάση τις φωτογραφίες των θυμάτων στη Συρία και το γεγονός ότι τα θύματα είχαν αφρούς στο στόμα, μπορεί να συναχθεί το συμπέρασμα ότι τα στρατεύματα του Άσαντ, είχαν χρησιμοποιήσει το θανατηφόρο νευρο- παραλυτικό αέριο ‘σανίν’, που είναι όπλο μαζικής καταστροφής.

Το αέριο ‘σανίν’ έχει παραλυτική δράση και επηρεάζει κυρίως το αναπνευστικό σύστημα του ανθρώπου.

Είναι εκατοντάδες φορές πιο τοξικό από το κυάνιο και θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής.

Το Sarin χρησιμοποιήθηκε από τον Σαντάμ Χουσεΐν κατά τη διάρκεια των αεροπορικών επιδρομών κατά των Κούρδων του Ιράκ το 1988 και στην τρομοκρατική επίθεση στην Ιαπωνία το 1995.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr