Η Σλοβακία θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο μετά τη συμφωνία με τη Σερβία
Απρίλιος 15, 2013.

Η Σλοβακία θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο αφού το Βελιγράδι και η Πρίστινα υπογράψουν συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων, δήλωσε η πρώην πρωθυπουργός, Iveta Radičová.


Σε συνέντευξή της στην σερβική εφημερίδα Blic, η επικεφαλής της σλοβακικής κυβέρνησης μέχρι το 2012, είπε ότι δεν μπορεί να μιλήσει εκ μέρους της σημερινής κυβέρνησης, αλλά πιστεύει ότι «εφ’ όσον εξομαλυνθούν οι σχέσεις, δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η Σλοβακία να μην αναγνωρίσει τη Σερβία και το Κοσσυφοπέδιο ως ανεξάρτητα κράτη».

Τόνισε ότι ο σημερινός επικεφαλής της διπλωματίας  της Σλοβακίας, Μίροσλαβ Λάιτσακ, έχει κάνει πολλά για θέμα αυτό και είναι έτοιμος να βοηθήσει τις δύο χώρες στην πορεία τους.

«Η θέση της Σλοβακίας, είναι ότι θα αναγνωρίσει το Κοσσυφοπέδιο, όταν το Βελιγράδι και η Πρίστινα, υπογράψουν συμφωνία», ήταν η θέση της πρώην πρωθυπουργού της Σλοβακίας, ΄πως σημειώνει η Blic.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr