Χάρτης της Βουλγαρίας για επενδύσεις χωρίς τη ‘Μακεδονία του Πιρίν’



Απρίλιος 18, 2013.

Οργανισμός Επενδύσεων διαφημίζει τη Βουλγαρία με έναν χάρτη από τον οποίο λείπει το κομμάτι της επαρχίας ‘Μακεδονία του Πιρίν’.


Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Facebook στο προφίλ του Οργανισμού- γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα- δεν παρουσιάζεται το Πέτριτς και το Σαντάνσκι στη βουλγαρική επικράτεια. Το διαφημιστικό αυτό βίντεο έχει ήδη ‘τρέξει’ στο CNBC και στο Bloomberg στην Ευρώπη και στην Ασία καθώς και από το CNN στις ΗΠΑ.

Η αξία του έργου κόστισε περίπου 4 εκατ. λέβα και στην τιμή περιλαμβάνονται 50 αγγελίες σε έντυπες εκδόσεις, όπως στο Economist  και στους Financial Times,  καθώς και με διαφημίσεις  στο διαδίκτυο και στην τηλεόραση.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται η Βουλγαρία σε τέτοια διαφήμιση εδώ και 25 χρόνια, είπε ο Μπόρισλαβ Στεφάνοφ, εκτελεστικός διευθυντής του Οργανισμού.
Ο ίδιος επεσήμανε ότι η διαφήμιση πρέπει να διορθωθεί και πρέπει να σταματήσει το βίντεο με τη μορφή που έχει ο χάρτης της Βουλγαρίας και να αλλαχθεί.

Πάντως, σύμφωνα με τον Στεφάνοφ, το βίντεο ενέκριναν πάνω από εκατό άτομα, μεταξύ των οποίων γνωστοί οικονομολόγοι. Είπε, μάλιστα, ότι οι μαθητές του Χάρβαντ καλωσόρισαν την εμφάνιση του διαφημιστικού μηνύματος και  ότι στη Βουλγαρία  «πάντα κάτι γίνεται και αναζητάνε από κάπου να πιαστούν».

«Δεν είχα προσέξει το λάθος», είπε ο Ντιμίταρ Νικόλοφ, διευθυντής του τμήματος επενδυτικών υπηρεσιών ‘Τόταλ’. Εξήγησε ότι η σειρά των βίντεο δημιουργήθηκε από μια κοινοπραξία που εδρεύει στο Λονδίνο.



[ Σημ. Το βίντεο, πάντως, από το λογαριασμό της εταιρείας στο Facebook, κατέβηκε]
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr