Τουρκικά ...επί τροχάδην



Μάιος 17, 2013.

Παράνομη δεξαμενή εξερράγη στην Αντιόχεια.

Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων στο χωριό Altunözü της Αντιόχειας στην Τουρκία, μετά από εισβολή στο κατάστημα χωροφυλάκων, έπειτα από καταγγελία.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ως δράστης της ανάφλεξης  φέρεται ο ίδιος ο ιδιοκτήτης.

--



Διαμαρτυρία στη Σμύρνη για την τρομοκρατία- 28 συνελήφθησαν

Μάιος 17, 2013.

Διαμαρτυρία πραγματοποιήθηκε στην συνοικία Κονάκ της Σμύρνης για τη σφαγή που έγινε στην τουρκική πόλη Ρεϊχανλί. Κατά την διαδήλωση, πρωτοβουλία αριστερών πολιτικών σχηματισμών, 28 άτομα συνελήφθησαν από την τουρκική αστυνομία, ενώ ξυλοκοπήθηκαν αρκετά άτομα και έσπασαν και τα δόντια ενός σπουδαστή. Πολλά άτομα εισήχθησαν σε νοσοκομείο μετά την αστυνομική επίθεση.

--





Προειδοποίηση  Ρωσίας σε Τουρκία για το Ρεϊχανλί
Μάιος 17, 2013.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αναφερόμενος στα γεγονότα της πόλης Ρεϊχανλί του Χατάι, όπου από τη διπλή βομβιστική επίθεση σκοτώθηκαν 51 Τούρκοι πολίτες, δήλωσε  ότι η έρευνα συνεχίζεται και είναι πολύ νωρίς για να κατηγορηθεί για το συμβάν κάποια πλευρά.
Μιλώντας στη λιβανική τηλεόραση ο Ρώσος υπουργός τόνισε ότι «η έρευνα συνεχίζεται και δεν είναι σωστό για γίνονται καταγγελίες προς μία πλευρά (Συρία)», είπε ότι η Ρωσία καταδικάζει τις τρομοκρατικές επιθέσεις όλων των ειδών και έχει πλήρη κατανόηση και συμπάθεια στους παθόντες.


--



Τούρκος υπουργός: Δεν χρωστάμε ούτε μια δεκάρα στο ΔΝΤ

Μάιος 17, 2013.

Ο υπουργός Δασών και Υδάτων Βεϊσέλ Έρογλου με την ευκαιρία  των εγκαινίων ενός εκπαιδευτικού ιδρύματος στην πόλη Afyonkarahisar (παλιά Νικόπολις) δήλωσε ότι «εμείς δεν χρωστάμε, πια, ούτε μια δεκάρα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το χρέος μας έχει τελειώσει στις 14 Μαΐου. Έχουμε, τώρα, τη δυνατότητα να δανείσουμε εμείς το ΔΝΤ με 5 δισεκατομμύρια δολάρια».



--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr