Μαυροβούνιο: Ο πρόεδρος ανέλαβε καθήκοντα με μποϊκοτάζ της αντιπολίτευσης



Μάιος 20, 2013.

Η αντιπολίτευση του Μαυροβουνίου αποφάσισε να μποϊκοτάρει  την τελετή ανάληψης καθηκόντων προέδρου στη χώρα από τον Φίλιπ Βουγιάνοβιτς, τον οποίο κατηγορεί για χειραγώγηση  της εκλογής του.


Ο Βουγιάνοβιτς ήταν και ο προηγούμενος πρόεδρος της χώρας και κέρδισε στις εκλογές του Απριλίου και η νίκη του επιβεβαιώθηκε μετά από μία έκκληση προς την Κεντρική Εκλογική Επιτροπή.

Τη Δευτέρα,  τα μέσα ενημέρωσης του Μαυροβουνίου, δημοσίευσαν μια ανοιχτή επιστολή προς τον πρόεδρο του συνασπισμού της αντιπολίτευσης «Κίνημα για την αλλαγή», τον Μεντόιεβιτς, ο οποίος έκανε έκκληση στο Βουγιάνοβιτς να μην εμφανισθεί στην επίσημη τελετή που θα πραγματοποιηθεί στο Cetinje, την πρώην βασιλική πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου.

Σύμφωνα με τον Μεντόιεβιτς «αυτή είναι η μοναδική ευκαιρία για τον Βουγιάνοβιτς να συνεχίσει να διατηρεί την προσωπική του ακεραιότητα».

Ο Βουγιάνοβιτς κέρδισε για τρίτη φορά τις προεδρικές εκλογές της 7ης Απριλίου συγκεντρώνοντας το 51,21 % του συνόλου των ψήφων, έναντι του αντιπάλου του, Μίοντραγκ Λέκιτς που έλαβε 48,79%.

Ωστόσο, η αντιπολίτευση έχει αμφιβολίες για παρατυπίες στην καταμέτρηση και την καταγραφή περίπου 7 έως 20 χιλιάδες ψήφους, οι οποίες δυνητικά θα μπορούσαν να αλλάξουν το αποτέλεσμα υπέρ του αουτσάιντερ υποψήφιο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr