Κοιλάδα του Πρέσεβο: ‘Περισσότερα δικαιώματα να δοθούν στους Αλβανούς της περιοχής’



Μάιος 16, 2013.

Οι Αλβανοί της Κοιλάδας του Πρέσεβο – στην νότιο Σερβία- θεωρούν ότι η συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας, άνοιξε το δρόμο για τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, να κινήσει το ζήτημα των Αλβανών της Κοιλάδας.


Σε συνέντευξή του στο Radio Kosovo, ο δήμαρχος του Πρέσεβο, Ragmi Mustafa,  είπε ότι οι Αλβανοί της Κοιλάδας θα πρέπει να όλα τα δικαιώματα που προβλέπονται για τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου.

Σύμφωνα με τον Μουστάφα, η υπογραφή της συμφωνίας της 19ης Απριλίου μεταξύ του Κοσσυφοπεδίου και της Σερβίας για την εξομάλυνση των σχέσεων τους, έχει δημιουργήσει μια εντελώς νέα κατάσταση για τους Αλβανούς του Πρέσεβο.

Ο Μουστάφα είπε στο ‘Ράδιο Κόσοβο’ ότι είναι η ώρα για τον πρωθυπουργό του Κοσσυφοπεδίου να εγείρει θέμα  στην επόμενη συνεδρίαση των Βρυξελλών, στις 21 Μαΐου, το ζήτημα των δικαιωμάτων των Αλβανών που ζουν στην Κοιλάδα του Πρέσεβο.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr