Χεζμπολάχ: Δεν θα επιτρέψουμε στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ να εισβάλουν στη Συρία



Μάιος 4, 2013.

«Υπό το φως των αμφιλεγόμενων και αναπόδεικτων ισχυρισμών ότι το Ισραήλ έπληξε με πυραύλους τη Χεζμπολάχ στο συριακό έδαφος το βράδυ της Παρασκευής, ο επικεφαλής του πολιτικού γραφείου Ιμπραχίμ Αμίν αλμπ Σάιντ, δήλωσε ότι η οργάνωση είναι «έτοιμη να προστατεύσει τη Συρία, προκειμένου μην πέσει στα χέρια του Τελ Αβίβ και της Ουάσιγκτον».


Στην περίπτωση αυτή, ο αλ Σάιντ, αναγνώρισε ότι οι μαχητές της Χεζμπολάχ, συμμετείχαν ενεργά στις μάχες στη Συρία, όπως ο ίδιος το έθεσε «για την  προστασία των αμάχων του Λιβάνου  από την ισραλο-αμερικανική απειλή».
Σε μνημόσυνο  ενός μέλους της οργάνωσης, που παρέστη στο Μπάαλμπεκ, ο αλ Σάιντ δήλωσε « η στρατηγική μας δεν παρεμβαίνει στις υποθέσεις της Συρίας. Η παρέμβασή μας είναι στη σύγκρουση κατά της Αμερικής και του Ισραήλ».
Σημειώνεται ότι ο επικεφαλής του ισραηλινού υπουργείου Άμυνας, Άμος Γκίλαντ αρνήθηκε τα δημοσιεύματα, κυρίως του Assosciated Press , για επίθεση σε κομβόι στη Συρία, λέγοντας ότι το Ισραήλ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες αυτές.
--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr