Το Στρασβούργο καταδίκασε την Ελλάδα για απέλαση ανήλικου Αλβανού



Μάιος 5, 2013.

Το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Στρασβούργο καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση του δικαιώματος στην ελευθερία και την ασφάλεια για την απέλαση ενός ανήλικου Αλβανού χωρίς νομική διαδικασία.


Ο ανήλικος κρατήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας για τρεις ημέρες και απελάθηκε χωρίς να του δοθεί το δικαίωμα να εφεσιβάλει την απόφαση και να μείνει υπό κράτηση.

Το όνομα του ανήλικου δεν έγινε γνωστό, ωστόσο αναφέρεται ότι συνελήφθη τον Απρίλιο του περασμένου έτους για παράνομη είσοδο και παραμονή στην Ελλάδα, επειδή δεν είχε άδεια παραμονής, σύμφωνα με τα μαζικά μέσα ενημέρωσης των Τιράνων τα οποία επικαλούνται δημοσίευμα του Albinfo.

Το Δικαστήριο του Στρασβούργου δέχθηκε τους ισχυρισμούς του ανήλικου και ανάγκασε το ελληνικό κράτος να αποζημιώσει τον Αλβανό με 2 χιλιάδες ευρώ για ψυχολογική πίεση προς το πρόσωπό του.

Ανάλογες περιπτώσεις στην Ελλάδα αποτελούν καθημερινή ρουτίνα, αλλά σπάνια φθάνουν στα δικαστήρια και πιο σπάνια υπάρχει δικαίωση των μεταναστών, γράφει το δημοσίευμα.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr