Επικεφαλής μυστικών επιχειρήσεων της CIA- άτομο που έριξε τον Μιλόσεβιτς



Μάιος 10, 2013.

Ο νεοεκλεγείς αρχηγός των μυστικών επιχειρήσεων της CIA, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, είχε πρωτοστατήσει σε μυστική επιχείρηση για την ανατροπή του καθεστώτος του πρώην προέδρου της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, αναφέρει δημοσίευμα του AP.


Η αμερικανική υπηρεσία ανέφερε, ότι αρχικά το φαβορί για την πρώτη θέση ήταν μία από τις κορυφαίες γυναίκες που έχει υψηλή θέση στη CIA, αλλά η υποψηφιότητά της αμφισβητήθηκε από τη Γερουσία, επειδή όταν ήταν επικεφαλής σε φυλακή της CIA στην Ταϋλάνδη, σε ανάκριση υπόπτων για τρομοκρατία, όπως καταγγέλθηκε  χρησιμοποιήθηκαν τεχνικές σωματικής κακοποίησης.

«Αντί να προταθεί  η γυναίκα ως διευθυντής της CIA,  προτιμήθηκε ο John O. Brennan,  που ήταν επικεφαλής του υποκαταστήματος των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών στη Λατινική Αμερική και πρώην σταθμάρχης στο Πακιστάν και ως πράκτορας είχε μεσολαβήσει σε μυστική επιχείρηση για την ανατροπή του πρώην προέδρου της Σερβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς», αναφέρει το δημοσίευμα επικαλούμενο πρώην υπάλληλο που μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Το δημοσίευμα του αμερικανικού πρακτορείου σημειώνει ότι το όνομα του νέου επικεφαλής των μυστικών επιχειρήσεων της CIA,  είναι γνωστό σε πολλούς κύκλους πληροφοριών, διπλωματών και μέσων ενημέρωσης, καθώς και το όνομα της γυναίκας που τελικά δεν προτιμήθηκε.

Ωστόσο, η CIA εκτιμά ότι τα ονόματά τους δεν θα δημοσιευθούν επειδή εξακολουθούν να εργάζονται στους τομείς πληροφοριών.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr