Η Ρωσία δημοσιοποίησε την ταυτότητα του επικεφαλής της CIA στη Μόσχα



Αναμένεται αντίδραση από την Ουάσιγκτον

Μάιος 18, 2013.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (ФСБ) αποκάλυψε την ταυτότητα του επικεφαλής του παραρτήματος της CIA στη Μόσχα, ο οποίος παραβίασε το αποδεκτό πρωτόκολλο.


Η αποκάλυψη  έγινε από εκπρόσωπο της ФСБ που κατηγόρησε τις Υπηρεσίες Πληροφοριών των ΗΠΑ ότι πέρασαν την «κόκκινη γραμμή», σε μια προσπάθειά τους να στρατολογήσουν μέλη των μυστικών υπηρεσιών της Ρωσίας.

Το γεγονός αυτό έχει επιβαρύνει το σκάνδαλο κατασκοπείας που βρίσκεται σε εξέλιξη από τις αρχές της εβδομάδας,  μετά από το οποίο η Ρωσία ζήτησε την απομάκρυνση του πράκτορα της CIA που εργάζονταν ως μυστικός τρίτος γραμματέας στην αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «The Guardian», οι Ρώσοι αξιωματούχοι συμπεριλαμβανομένου του σύμβουλου εξωτερικής πολιτικής του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσαν ότι το σκάνδαλο, κατά πάσα πιθανότητα, γρήγορα να ατονίσει.

Ωστόσο, η δημοσιοποίηση των στοιχείων του επικεφαλής του παραρτήματος της CIA, δείχνει ότι ορισμένα μέλη της ρωσικής κυβέρνησης πιστεύουν το αντίθετο και είναι πιθανόν να προκληθεί οργισμένη αντίδραση από την Ουάσιγκτον.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr