Τουρκία: Αναζητούν F-16 που έπεσε στο Χατάι



Μάιος 13, 2013.

Ο στρατιωτικός διοικητής της αεροπορικής βάσης στην Οσμανίγιε, Celalettin Cerrah,  έκανε δηλώσεις σχετικά με το στρατιωτικό αεροπλάνο που κατέπεσε στην οροσειρά Άμανος του Χατάι.

Ανέφερε, ότι ακόμη δεν έχουν βρεθεί  τα συντρίμμια του αεροσκάφους και ότι ομάδες αναζήτησης και διάσωσης έχουν σταλεί στην περιοχή.

Ο  Cerrah,  ανέφερε στον ανταποκριτή του πρακτορείου Anadolu,  ότι το σκάφος βρισκόταν στην οροσειρά Άμανος και  είχε κατεύθυνση προς το Χατάι, όταν μετέδωσε ότι πέφτει.

Ο διοικητής  ανέφερε ότι το αεροπλάνο έχει πέσει στην περιοχή Yarpuz, σύμφωνα με τις πληροφορίες και ότι έχουν σταλεί εκεί ομάδες διάσωσης.

Η ιστοσελίδα του Γενικού Επιτελείου, ανέφερε ότι ξαφνικά αποκόπηκε η επικοινωνία με τη μονάδα ελέγχου της πόλης Osmaniye, στην περιοχή Çukurova, και ότι έχουν σταλεί ειδικές ομάδες για ανεύρεση και διάσωση των επιβαινόντων στο μοιραίο μαχητικό αεροσκάφος F-16.

--

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr