Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2013

«Η Συρία έχει απομείνει με 90 αεροσκάφη και ελικόπτερα»


Ιούνιος 27, 2013.

Ο  αυτομολήσας συνταγματάρχης, Ζιγιάντ Τλας, ανιψιός του πρώην υπουργού Άμυνας της Συρίας, Μουσταφά Τλας, είπε στην εφημερίδα Al-Quds al-Arabia,  ότι πριν από τον πόλεμο, η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας είχε 350 αεροπλάνα και ελικόπτερα,  διαφορετικής ισχύος.

 Κατά τη διάρκεια των δύο ετών από τη σύγκρουση, καταστράφηκαν 190 αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Η Πολεμική Αεροπορία της Συρίας δραστηριοποιείται τώρα σε τέσσερα σημαντικά αεροδρόμια-βάσεις, στο Ντουμάγιαρ στην επαρχία της Δαμασκού, στο αεροδρόμιο της Δαμασκού, στην αεροπορική βάση Σαϊράτ στην ανατολική επαρχία Χομς και στην Παλμύρα στη βάση της αεροπορίας.

Ο Τλας είπε ότι πριν από τον πόλεμο το σώμα των αξιωματικών της Συρίας ανήρχετο σε 36.000 άτομα, 28.000 εκ των οποίων ανήκουν στην αίρεση των Αλεβιτών. Μάλιστα, το 75 τοις εκατό  του προσωπικού των δυνάμεων ασφαλείας είναι Αλεβίτες.
Ο Τλας επεσήμανε ότι όταν η συριακή αντιπολίτευση λάβει νέα όπλα «θα αλλάξει σημαντικά η κατάσταση στην περιοχή».

Ο ίδιος, παραδέχθηκε, ωστόσο, για ‘λάθη’ που θέτουν το αποτέλεσμα της «επανάστασης» σε αμφιβολία. Πάντως, πιστεύει, ότι «για το μεγάλο συριακό λαό θα ξεπεραστούν αυτές οι δυσκολίες και η νίκη θα έρθει σύντομα «Ινσα ‘ Αλλάχ»- με το θέλημα του Αλλάχ-.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr