Εκατομμύρια Αιγύπτιοι στους δρόμους ζητούν παραίτηση του Μούρσι


Ιούνιος 30, 2013.

Οι Αιγύπτιοι ξεχύθηκαν στους δρόμους την Κυριακή το απόγευμα μετά την κάψα του μεσημεριού ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι.


Οι Αιγύπτιοι που είναι αμέτρητοι, εκατομμύρια σε όλη τη χώρα, προσπαθούν με συνθήματα να πείσουν τον Αιγύπτιο πρόεδρο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας να φύγει ήπια από την εξουσία.

Δεκάδες χιλιάδες συγκεντρώθηκαν και στην πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, στο μέρος της εξέγερσης του 2011 κατά του Χόσνι Μουμπάρακ, τον ιστορικό προκάτοχό του νυν προέδρου.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι πολλά γραφεία της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στην περιοχή του Δέλτα του Νείλου,  έχουν καεί.


Ο λαός αντιτίθεται κατά των μουσουλμανικών επιλογών της αιγυπτιακής κυβέρνησης και ζητά μια φιλελεύθερη προοπτική για τη χώρα.

 Εντούτοις, ο πρόεδρος της Αιγύπτου σε συνέντευξή  του σε βρετανική εφημερίδα (The Guardian) χαρακτηρίζει τις διαδηλώσεις ως αντιδημοκρατικές που επιτίθενται σε μια νόμιμη κυβέρνηση. Αναφέρθηκε στη νέα ισλαμική ιδεολογία του Συντάγματος και ότι αυτή προκάλεσε δυσαρέσκεια.

Χαρακτήρισε τους διαδηλωτές ως νοσταλγούς του Χόσνι Μουμπάρακ και δήλωσε ότι πρόσφερε στην αντιπολίτευση διάλογο, αλλά αυτή αρνήθηκε.

Οι θρησκευτικές αρχές έχουν προειδοποιήσει για «εμφύλιο πόλεμο». Ωστόσο, ο στρατός επιμένει ότι θα σεβαστεί τη «βούληση του λαού».

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr