Η Βρετανία υποκλέπτει το δίκτυο επικοινωνιών της Γερμανίας



Ιούνιος 29, 2013.

Το Κυβερνητικό Κέντρο Επικοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου διεξάγει, μυστικά, συλλογή δεδομένων στη Γερμανία.

Σε έγγραφα του Edward Snowden εμφανίζονται οι Βρετανοί να έχουν συνδεθεί με τα γερμανικά δίκτυα επικοινωνιών.


Το βρετανικό σε απευθείας σύνδεση πρόγραμμα Tempora διαβάζει συστηματικά τα δεδομένα ψηφιακά δίκτυα τηλεπικοινωνιών στη Γερμανία, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Το βρετανικό Κυβερνητικό Κέντρο Επικοινωνιών (γνωστό ως GCHQ) συνδέεται με όλα τα γερμανικά επικοινωνιακά δίκτυα,  με καλώδιο οπτικών ινών TAT-14, όπως αναφέρθηκε στις 24 Ιουνίου από την τηλεόραση NDR και την εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, επικαλούμενες απόρρητα έγγραφα των Ηνωμένων Πολιτειών που διέρρευσαν από τον  Edward Snowden, Αμερικανό προγραμματιστή ηλεκτρονικών υπολογιστών που κατηγορείται για κατασκοπεία  και έχει φυγαδευτεί στη Μόσχα.

Το σύστημα παρακολούθησης Tempora έχει τη δυνατότητα να επεξεργασθεί 600 εκατομμύρια κλήσεις ημερησίως.

Η σύνδεση των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών με τον γερμανικό οργανισμό τηλεπικοινωνιών έγινε στην πόλη Norden στην επαρχία Ostfriesland. Για τη συλλογή των δεδομένων, οι Βρετανοί, φαίνεται να έχουν βοηθηθεί από δύο μεγάλες τηλεφωνικές εταιρείες. Προφανώς όπως αποδείχθηκε η Vodafone και η British Telecommunications (BT).

Η Vodafone τόνισε ότι τηρεί τους νόμους των χωρών στις οποίες δραστηριοποιείται η εταιρεία. Περισσότερες πληροφορίες οι Βρετανοί αρνήθηκαν να δώσουν αναφορά λόγω συμφερόντων «εθνικής ασφάλειας».

Οι εκπρόσωποι της BT και δεν απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr