«Προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε ο Σαμαράς»


Ιούνιος 10, 2013.

Σκόπια.

Ο  Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς παρέμεινε πιστός στην παράδοση και χωρίς να μιλήσει συγκεκριμένα για το ζήτημα της ονομασίας, έμμεσα προέτρεψε το νοτιοσλαβικό κράτος να ξεχάσει τον αλυτρωτισμό.


«Ο Έλληνας πρωθυπουργός σε ομιλία του σε συνέδριο του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, πέρα από τους επαίνους για το πώς η Ελλάδα έχει προχωρήσει υπό την ηγεσία του, έμμεσα αναφέρθηκε στο νοτιοσλαβικό κράτος και δήλωσε τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής σημειώνοντας ότι η ελληνική υποστήριξη για την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση απαιτεί να ‘ξεχάσουμε τις αλυτρωτικές τάσεις’. Η ελληνική δεξιά προέτρεψε τα Σκόπια να σεβαστούν την ελληνική ιστορία», σημειώνει η εφημερίδα των Σκοπίων.

«Η ένταξη των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρώπη είναι η προτεραιότητά μας. Αλλά, χωρίς επικίνδυνες, απαράδεκτες και ανακριβείς ιστορίες αλυτρωτισμού. Ξέρετε για τι μιλάω. Χωρίς να τα κρύβουμε κάτω από το χαλί, τα προβλήματα του αύριο θα τα βρούμε μπροστά μας», τόνισε ο Σαμαράς με το στυλ της γνωστής ελληνικής ρητορικής, αναφερόμενος στη διαφωνία του ονόματος και στην κυβέρνηση μας, σημειώνει το νοτιοσλαβικό δημοσίευμα.

Για την ελληνο-σκοπιανή διαφορά στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο απηύθυνε ομιλία και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, Πάνος Παναγιωτόπουλος. Αυτός σημείωσε ότι η Ελλάδα δεν ξεχνά την ιστορία της, ούτε διαγράφει τους ήρωες της και ζήτησε από τα Σκόπια να σεβαστούν την ελληνική ιστορία.

«Ζητάμε από τη γειτονική χώρα των Σκοπίων να σεβαστεί την ιστορία μας, όχι να τη χειραγωγεί και να την διαψεύδει», είπε ο Παναγιωτόπουλος, σημειώνει η νοτιοσλαβική εφημερίδα Ούτρινσκι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr