Βουλγαρία: Διαμαρτυρία από το πρωί στο Κοινοβούλιο


Ιούνιος 28, 2013.

Σόφια.

Πάνω από 300 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή το πρωί, για τρίτη ημέρα στην πρόσκληση διαμαρτυρίας «καφέ στο Κοινοβούλιο».

Οι διαμαρτυρόμενοι φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης του Πλάμεν Ορεσάρσκι και ζητούν την παραίτησή της. Φωνάζουν, επίσης, συνθήματα ενάντια στις προσπάθειες της κυβέρνησης για λογοκρισία στα μέσα ενημέρωσης.


Μερικοί από τους διαδηλωτές έχουν φέρει μαζί τους ντομάτες, αγγούρια και αυγά καθώς και χαβιάρι, που τα πέταξαν στο κοινοβούλιο «επειδή οι βουλευτές συνηθίζουν να τρώνε πρωινό με αυτά».

Οι διαδηλωτές φωνάζουν «παραίτηση τώρα», «όχι στη μαφία» και «κόκκινη βρωμιά», κυματίζοντας τη βουλγαρική σημαία καθώς ηχούν σφυρίχτρες και τυμπανισμοί. Με το πέρασμα της ώρας οι διαδηλωτές αρχίζουν να αυξάνονται.

Η βουλγαρική αστυνομία έχει διοργανώσει μια «είσοδο» για να περνούν οι βουλευτές στο Κοινοβούλιο.

Οι διαμαρτυρίες πύκνωσαν όταν φάνηκε ο ηγέτης του Ataka, Βόλεν Σίντεροφ κυκλωμένος από αστυνομικούς και φρουρούς της ασφάλειάς του. Απευθυνόμενος στα μέσα ενημέρωσης είπε « Είστε προβοκάτορες, διαιωνίζετε την αναρχία και παίζετε καταστρεπτικό ρόλο και θα πρέπει να ντρέπεστε για αυτό».

‘Έπεται συνέχεια», σημειώνει το βουλγαρικό δημοσίευμα.
--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr