Τηλεφωνική επικοινωνία Πούτιν με Ερντογάν


Ιούνιος 27, 2013.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πραγματοποίησε τηλεφωνική συνομιλία με το Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν, την Πέμπτη.

Η επικοινωνία ήταν πρωτοβουλία του Ερντογάν, σύμφωνα με την ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε από το γραφείο Τύπου του Κρεμλίνου.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν τρέχοντα θέματα διμερούς συνεργασίας, συμπεριλαμβανομένης της εφαρμογής των συμφωνιών που συνήφθησαν κατά την τρίτη συνεδρίαση της Ομάδας Υψηλού Επιπέδου του ρωσο-τουρκικού Συμβουλίου Συνεργασίας στην Κωνσταντινούπολη το Δεκέμβριο του 2012 και την προετοιμασία για την επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στη Ρωσία αργότερα αυτό το έτος, ανέφερε η δήλωση.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανάπτυξη της πολύπλευρης ρωσο-τουρκικής συνεργασίας, μεταξύ άλλων στον τομέα της ενέργειας.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αντάλλαξαν επίσης απόψεις σχετικά με την περιφερειακή κατάσταση, κυρίως στη Συρία και γύρω από αυτό, εκφράζοντας την πρόθεσή  τους να συντονίσουν  τις ενέργειες τους προς το συμφέρον της εξεύρεσης πολιτική λύσης στην κρίση.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr