«Περιμένοντας να ανοίξει το σπίτι του Ατατούρκ στη Θεσσαλονίκη»


Ιούνιος 6, 2013.

Ο ιδρυτής της Δημοκρατίας της Τουρκίας, Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και το σπίτι του εξαιτίας επισκευών είναι κλειστό εδώ και έναν χρόνο, γράφει το τούρκικο δημοσίευμα.


Με τη μετατροπή του σε μουσείο από την Τουρκία έγινε χώρος επίσκεψης Τούρκων από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που πηγαίνουν στην Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη και τώρα το βλέπουν κλειστό.

Το σπίτι του Ατατούρκ είναι κλειστό για λόγους ανακαίνισης από τις 18 Ιουνίου του 2012.

Για τους σκοπούς της συντήρησης και της επισκευής της οικίας όλα τα εκθέματα του Μουσείου μεταφέρθηκαν στην Τουρκία, στο Κοτσάελι για να προστατευθούν.
Ακόμη, λόγω του προϋπολογισμού του έργου της συντήρησης δεν μπορεί ακόμη να ανοίξει.

Επισκέπτες που ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να πάνε στο σπίτι του ιδρυτή της σύγχρονης Τουρκίας, το βρίσκουν κλειστό και αντιδρούν. Ρωτούν, ωστόσο, τους Τούρκους αξιωματούχους, στην αυλή του προξενείου, για το πότε θα ανοίξει.

«Παραπονιούνται γιατί είναι ακόμη κλειστό», σημειώνει χαρακτηριστικά το τούρκικο δημοσίευμα και αναφέρεται στην επίσκεψη ενός απόστρατου Τούρκου αξιωματικού καθώς και σε φοιτητές από τούρκικο πανεπιστήμιο που το επισκέφθηκαν πρόσφατα και το  βρήκαν κλειστό, λόγω ανακαίνισης.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr