Ολοκληρώθηκε η εκκένωση των Ρώσων από τη Συρία


Έφυγε όλο το διπλωματικό και στρατιωτικό προσωπικό – και από τη βάση στην Ταρτούς


Ιούνιος 27, 2013.

Η Μόσχα ανακοίνωσε, αργά χθες, ότι η εκκένωση του στρατιωτικού και διπλωματικού προσωπικού που είχε αρχίσει την Παρασκευή ολοκληρώθηκε, συμπεριλαμβανομένης της ρωσικής βάσης στην Ταρτούς.


«Η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει το προσωπικό της λόγω των κινδύνων από τη σύγκρουση στη Συρία, καθώς και ο φόβος της για ένα περιστατικό σε σχέση με το ρωσικό στρατό  θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερες συνέπειες», είπε ένας υπάλληλος του Υπουργείου Άμυνας στη Μόσχα.

Τόνισε, ωστόσο, ότι ο στόλος της που αποτελείται από 16 πλοία παραμένει σε ετοιμότητα στην Ανατολική Μεσόγειο  και θα συνεχίσει την παρουσία του για την υλοποίηση των παλαιότερων συμβάσεων με τη συριακή κυβέρνηση.

Σύμφωνα με το ισραηλινό Debkafiles  η Ρωσία και οι ΗΠΑ έχουν ετοιμασθεί για περισσότερη στρατιωτική δράση στη συριακή σύγκρουση και αυτή (η δράση) θα μπορούσε να γίνει σε συριακό έδαφος ή οπουδήποτε αλλού στη Μέση Ανατολή.

Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ –NSA,  στις αναλύσεις τους κρίνουν ότι η προειδοποίηση του  Πούτιν να προχωρήσει μέχρι τελικής σύγκρουσης, δεν έχει παραγραφεί.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες, ωστόσο, δεν αναμένουν να αντιπαρατεθούν οι αντάρτες της Συρίας με το στρατό του Μπασάρ Άσαντ, πριν από τα τέλη Αυγούστου.
Όπως τονίζεται, καμία πλευρά δε έχει αρκετό ανθρώπινο δυναμικό που να δώσει ώθηση για οριστική αλλαγή στο όλο παιχνίδι.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr