Κοσσυφοπέδιο: Διαδηλωτές επιτέθηκαν στην αμερικανίδα πρέσβειρα


Ιούνιος 27, 2013.

Οι διαδηλωτές της ‘Αυτοδιάθεσης’ επιτέθηκαν σήμερα κατά της πρέσβειρας των ΗΠΑ, Tracey Ann Jacobson,  στην Πρίστινα. Το γεγονός προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις μεταξύ των αλβανικών κομμάτων, αλλά και της προέδρου του Κοσσυφοπεδίου Ατιφέτε Γιαχάγκα.


Η πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου αναφέρει ότι οι διπλωμάτες στο Κοσσυφοπέδιο είναι διαπιστευμένοι και εκπροσωπούν τις αντίστοιχες χώρες τους. Κάθε επίθεση εναντίον τους θεωρείται επίθεση προς τη χώρα τους.

Η Ατιφέτε Γιαχάγκα θεωρεί ότι η επίθεση που πραγματοποιήθηκε κατά της επικεφαλής της διπλωματικής αντιπροσωπείας των ΗΠΑ είναι μια άνευ προηγουμένου πράξη, εντελώς απαράδεκτη και σε πλήρη αντίθεση με τις αρχές και τις αξίες της κοινωνίας του Κοσσυφοπεδίου.

«Η επίθεση σε ξένους διπλωμάτες και η εμπόδιση στο έργο τους είναι μια σοβαρή παραβίαση της αρχής της δημοκρατίας και του δικαίου. Η συμπεριφορά αυτή είναι ανεύθυνη και ενοχλητική», σημειώνει το δημοσίευμα του BotaSot.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr