Η Ρωσία ζητά ένα δισεκατομμύριο από τη Βουλγαρία για «Μπέλενε» Η ρωσική εταιρεία στέλνει τελεσίγραφο ζητώντας αποζημίωση για αθέτηση της συμφωνίας 

Ιούνιος 6, 2013.

Μία εβδομάδα μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης στη Βουλγαρία, η Ρωσία στέλνει τελεσίγραφο για τον πυρηνικό σταθμό «Μπέλενε».


Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής εταιρείας «atomstroyexpor» Γκενάντι Τέπκαν, δήλωσε σε φόρουμ που έγινε στη βουλγαρική πόλη Βάρνα, ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να υποβάλει όλα τα έγγραφα στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας και να κινήσει διαδικασία λόγω της αναστολής του έργου του πυρηνικού σταθμού «Μπέλενε».

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι αν και δεν είναι ακριβές το ποσό, ο Τέπκαν είπε ότι η αποζημίωση για τη Ρωσία δεν θα είναι λιγότερη από 1 δις ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εάν η Βουλγαρία δεν λάβει αποφάσεις μέσα σε μία εβδομάδα, η διαιτησία δεν θα σταματήσει.

Επισημαίνεται ότι αυτή είναι ακόμη μία απειλή της Ρωσίας προς τη Βουλγαρία για τη συνέχιση του πυρηνικού προγράμματος  ‘Μπέλενε’, μετά την παύση των σχετικών εργασιών με απόφαση του βουλγαρικού κοινοβουλίου του περασμένου έτους.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr