Σκόπια- Dnevnik: «Ο Σαμαράς θέλει ένα όνομα που δεν θα επηρεάζει τον ελληνικό χαρακτήρα της ελληνικής Μακεδονίας»


Ιούνιος 30, 2013.

«Αν θέλουν να ενταχθούν στην Ευρώπη, εμείς θα βοηθήσουμε τα Σκόπια, αλλά να παραιτηθούν από τον αλυτρωτισμό και να συμφωνήσουν σε ένα όνομα για όλες τις χρήσεις, το οποίο δεν θα επηρεάζει τον ελληνικό χαρακτήρα της ελληνικής Μακεδονίας, τόνισε ο Έλληνας 


πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του στο ένατο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας», σημειώνει χαρακτηριστικά η νοτιοσλαβική εφημερίδα Dnevnik.

Σύμφωνα με τον ίδιο- συνεχίζει το δημοσίευμα- τα προβλήματα που υπάρχουν σε γειτονικές χώρες «δεν θα πρέπει να τα κρύψουμε κάτω από το χαλί», αλλά να επιλυθούν, ώστε οι χώρες να ενταχθούν στην Ένωση.

«Θέλουμε να ζήσουμε ειρηνικά με τους γείτονες μας ... Για  να έχουν ένα ρόλο στη σταθεροποίηση της περιοχής, πρέπει να έχουμε πρώτα μια σταθερή και δημοκρατική γειτονιά», είπε ο Σαμαράς, προσθέτοντας ότι στην περιοχή αυτή δεν υπάρχει χώρος για αλυτρωτισμό», σημειώνει η εφημερίδα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr