Ο Αιγυπτιακός Στρατός έδωσε 48ωρη διορία για την επίλυση της κρίσης


Ιούλιος 1, 2013.

Οι αιγυπτιακές ένοπλες δυνάμεις προειδοποίησαν ότι θα παρέμβουν εάν δεν τηρηθούν οι απαιτήσεις του λαού μέσα σε 48 ώρες, μετά από τα εκατομμύρια των Αιγυπτίων που ξεχύθηκαν στους δρόμους για να απαιτήσουν την παραίτηση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μούρσι.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, σε δήλωση που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση, οι ένοπλες δυνάμεις επανέλαβαν την έκκληση τους « τα αιτήματα του λαού πρέπει να ικανοποιηθούν από όλα τα μέρη εντός 48 ωρών, σε μια τελευταία ευκαιρία να αναλάβουν την ευθύνη των ιστορικών περιστάσεων που διέρχεται η  χώρα».

«Εάν ο λαός δεν ικανοποιηθεί σε αυτήν τη φάση οι Ένοπλες Δυνάμεις θα ανακοινώσουν μελλοντικό χάρτη πορείας της χώρας και μέτρα τα οποία θα μπουν σε εφαρμογή», ανέφερε η δήλωση.

Στις 23 Ιουνίου 2013, ο στρατηγός Αμπντούλ Φατάχ αλ Σίσι, υπουργός Άμυνας και διοικητής των ενόπλων δυνάμεων, προειδοποίησε ότι ο στρατός θα παρέμβει για να αποτρέψει ταραχές στη χώρα.

Στη δημόσια δήλωση αναφέρεται ότι ο ‘οδικός χάρτης’ του στρατού «θα συμπεριλαμβάνει όλες τις παρατάξεις και τις εθνικές τάσεις, συμπεριλαμβανομένων των νέων που οδήγησαν και οδηγούν  προς τα εμπρός την ένδοξη επανάσταση».

Η πλατεία Ταχρίρ, χιλιάδες αντίπαλοι του Μούρσι, ξέσπασαν σε χαρούμενες εκδηλώσεις μετά την ανάγνωση της δήλωσης. «Πρόεδρος είναι ο Σίσι», φώναζαν οι διαδηλωτές αναφερόμενοι στον Αιγύπτιο Στρατηγό, του οποίου η εικόνα εμφανίζονταν στην οθόνη κατά την ανάγνωση της δήλωσης, σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr