Αφθονία παροχών στον αιγυπτιακό στρατό από τα αραβικά κράτη


Κάιρο

Ιούλιος 11, 2013.

Σε μια εκθαμβωτική οικονομική κίνηση, η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα γέμισαν με 8 δις δολάρια σε μία ημέρα τα ταμεία των ηγετών του στρατού της Αιγύπτου, τόσο σε χρήμα, όσο και σε επιχορηγήσεις, δάνεια χωρίς τόκους και δώρα φυσικού αερίου, σε μια συγκλονιστική σωτήρια έγχυση ρευστού στην ετοιμόρροπη οικονομία.

Τέτοιο φαινόμενο δεν έχει παρουσιασθεί όχι σε μια ημέρα, αλλά ούτε σε ένα μήνα σε επίπεδο παγκόσμιας δύναμης όπως ήταν οι ΗΠΑ προς τη Ρωσία στη εποχή της οικονομικής δυσχέρειας.

Οι αραβικοί κολοσσοί του πετρελαίου κατάφεραν να επισκιάσουν τις βλέψεις του Ιράν για το καθεστώς της εξουσίας στην περιφέρεια αυτή.

Συνολικά έχουν δοθεί ή χορηγηθεί περί τα 12 δις δολάρια από την Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Κουβέιτ, ως χρηματοδοτική ενίσχυση προς τη στρατιωτική ηγεσία της Αιγύπτου που καθαίρεσε τον πρόεδρο, Μοχάμεντ Μούρσι.

Έχει αρχίσει και η  μεγάλη νηστεία του Ραμαζανιού για τα 84 εκατομμύρια των Αιγυπτίων, έτσι στο τέλος της νηστείας τους επιφυλάσσεται ένα πλούσιο γεύμα στο τέλος του ραμαζανιού, γράφει το εβραϊκό Debka.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr