Αυστηρά μέτρα στην επίσκεψη Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στην Ελλάδα – ο ίδιος εντυπωσιασμένος


Ιούλιος 18, 2013.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επισκέπτεται για πρώτη φορά την Ελλάδα μετά την οικονομική κρίση και αναμένεται στη διάρκεια της επίσκεψής του να ανακοινώσει μέτρα στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, σημειώνει το γαλλικό πρακτορείο AFP.


Κατά την επίσκεψή του στο κέντρο της Αθήνας ενεργοποιήθηκε μέγιστη φρούρηση. Οι σταθμοί του μετρό έκλεισαν, η οδική κυκλοφορία κατά της προγραμματισμένης διαδρομής του Σόιμπλε σταμάτησε, οι πρεσβείες και το κοινοβούλιο βρίσκονταν σε αυστηρή φύλαξη.

Στη διάρκεια της επίσκεψης του Σόιμπλε  έχει προγραμματισθεί συνάντηση με τον Έλληνα ομόλογό του, Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Κωστή Χατζηδάκη και διευθυντικά στελέχη των ελληνικών επιχειρήσεων. Επίσης, θα συναντηθεί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Αναμένεται, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Γερμανός  Υπουργός Οικονομικών, Wolfgang Schäuble, να ανακοινώσει τη χορήγηση 100 εκατ. Ευρώ για το νέο ταμείο στήριξης των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, που υπέστησαν σοβαρή ζημία από την εξαετή ύφεση στην Ελλάδα.

Ο Σόιμπλε δήλωσε ότι εντυπωσιάστηκε από την οικονομική πρόοδο της Ελλάδας: « Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος με αυτό που η Ελλάδα έχει επιτύχει στην εξισορρόπηση και τον εκσυγχρονισμό της Οικονομίας», είπε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--


Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr