Συρία: Στρατιωτικές διοικήσεις εγκαταλείπουν τα κεντρικά κτήρια


Αύγουστος 28, 2013.

Δαμασκός.

Οι στρατιωτικές δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, έχουν εγκαταλείψει κεντρικά κτήρια στο κέντρο της Δαμασκού, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για μια δυτική στρατιωτική επίθεση, σύμφωνα με κατοίκους αλλά και πηγές της αντιπολίτευσης που επικαλείται το πρακτορείο Ρόιτερς.


Μονάδες του στρατού που σταθμεύουν κοντά στην πρωτεύουσα έχουν κάνει κατάσχεση αρκετές νταλίκες, προφανώς για να μεταφέρουν βαρύ οπλισμό σε εναλλακτικές τοποθεσίες, αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει σημαντική μετακίνηση του στρατιωτικού υλικού, πιθανώς λόγω των σφοδρών συγκρούσεων κοντά στις μεγάλες λεωφόρους, όπως είπε μία από τις πηγές.

Ανάμεσα στα κτήρια που έχουν μερικώς εκκενωθεί είναι το Κτήριο της Γενικής Διοίκησης Προσωπικού  στην  πλατεία Ουμάγιαντ, η διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας και οι οργανώσεις ασφάλειας στις δυτικές περιοχές Κφάρ και Σούσεχ.

Οι συριακές στρατιωτικές αρχές δεν αναφέρονται σε κινήσεις στρατευμάτων προς το κοινό, ούτε ο κυβερνητικό εκπρόσωπος προέβη σε σχετικό σχόλιο.

Ο αποστάτης ταξίαρχος Μουσταφά αλ Σεΐχ, δήλωσε ότι  πληροφορίες έγινε γνωστό ότι η γενική διοίκηση του προσωπικού έχει μεταφερθεί στους πρόποδες βουνού, βόρεια της Δαμασκού.

«Διάφορες διοικήσεις μεταφέρονται σε σχολεία και υπόγεια καταφύγια. Αλλά δεν είμαι βέβαιος ότι αυτό θα κάνει καλό για το καθεστώς», δήλωσε ο Σεΐχ.
Ωστόσο, το Ρόιτερς αναφέρεται και σε άλλες πηγές που αναφέρουν μετακινήσεις στρατιωτικών μονάδων σε άλλες περιοχές.
--



Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr